Lite scrappat....

LITEN TUFFING - Gjord med papper från Kimerly Polosons nya kollektion. Dom har en läcker & diskret krackelerat mönster blandat med övrigt mönster...så fiina. Tyvärr ser man det dåligt på Lo. Dom är dessutom dubbelsidiga & andra sidan är e ibland nästan finare....
Dom Flockade papprena är enkelsidiga.


MIDSOMMAR ABBE - Papprena här kommer ifrån Prima Marketings nya kollektion. Har dessutom använt mej utan Doodle & Geenie, ritade av swirlen & färgla den med gult glitterlim. Fjärile kommer från YouDo´s butterflie/sommar kollektion


IBLAND VILL MAN BARA DRA TILLBAKA TIDEN - Inget mönster papper allas utan bara enfärgat Bazzill papper. Utstansade "swirlar" fr Quickutz rev border. Klockan kommer fr Heidi Swapp. Titel utstansad med Quickutz Biography & American crafts Thickers (TIDEN).


Åh va jag längtar tillbaka till den här tiden, vad det var enkelt med att ha 3 barn då, e ni mitt i småbarns tiden så njuuut!! Kan kanske bero på att man idag har en 4, 51/2 & 9 åring. Det är väl mest dom små som sätter "sprätt" på tillvaron!! Mycket trots & egen utveckling i barnens liv just nu - Jobbigt men snart får man väl luta sig tillbaka & grava åt deras otroligt påhittiga lekar som ibland kan reta gallfeber på dom flesta....o:)

Lite om Ditten & Datten

Först vill jag bara säga - Tack Ulrica!!!, nu har jag ställt om Kameran till RAW & ska börja lite smått med den typen utav bilder....
Jag hade läst lite i foto tidningar om detta, RAW -  det man fotograferar, hela färgskalan mm hänger med i bilden. JPEG rensar tydligen bort en massa information som den tycker verkar "onödig"....Detta är verkligen enkelt förklarat...men köp gärna tidningen "Special magasinet - Photoshop guiden, Digital foto", kostar en slant typ 125 kr men det är det värt!!
  Det tråkiga med RAW bilder är att dom verkligen är Gigantiska i jämförelse me JPEG, man får ju inte lika många bilder på sitt 2 GB minnes kort....så nu får man aktivera raring 1 att inhandla ett gigantiskt minnes kort till min andra "raring Canon 400D".....

Idag så har jag aktiverat mina pojkar så gott det går...
Vi började på morgonkulan med att gå till min "OAS", ja det är så att alla mina blomster hörnor har ett namn. Oasen var den första blomhörnan jag gjorde, där har vi haft en trädgårds möbel som har många år på nacken!!
Pojkarna hjälpte till med att hamra sönder den i småbitar, detta arbete/syssla var passande för dom - speciellt för den lilla som gärna gick till ATTACK med hammaren i högsta hugg och gladeligen fick LOV att ha sönder en möbler!!


Egter lunch så plockade vi ihop "strand kassen" med diverse leksaker, badlakan, badkläder, "mamma-stolen" & drog iväg med ett snabbt stopp på Ica i Örsundsbro, vi kom fram till ett mycket trevligt badstället som heter ALSTA badet.
Det bästa med det är att det inte finns en massa Kiosker & sånt där kostsamt!!
Här har vi vatten med en flytbrygga, där det finns en "pojk gräns" - mycket muttrande om denna gräns men efter ett tag så köpte dom mitt snack om gränsen - Gu va härligt!! Tack Pojkar!!
Sedan till vänster om stranden så finns en underbar liten dunge med träd som har rasat ner & det är mycke klätter vänligt & spännande saker att utforska där..
Abbe hittade "grod bebisar", fram med en vatten leksaksbåt som man kunde ha vatten i...ner m grodor & småstenar där!!
Givetvis så ville barnen ha med dessa 5 grod bebisar hem!! Sagt & gjort dom fick komma med hem.
Dom rusade över till "fakta huset" dvs mommo som har en massa fakta böcker om djur & natur till barnens glädje!! Dom kom tillbaka & sa att dom bla äter daggmaskar & fiskmat....hm..det var ju lätt fixat..o:)
Personligen så tror jag att dessa små grodor kom till "helvetet", pojkarna skulle ha dom i handen & gulla lite med dom osv...men men det är ju inget utrotnings hotat djur precis så jag la ingen större kraft på att till rätta visa dom mer än att man ska vara "snäll" mot djur!!


Ebba hjärtat på bryggan...

Senare på eftermiddagen så kom Mommo förbi & frågade om vi skulle ta en promenad till vårat lokala sommar cafe vid kyrkan här i Härkeberga, sagt & gjort vi gick iväg!
Dom har en loppis bod & ofta så har dom små leksaks påsar med en massa smågubbar i olika utföranden vilket oftast tilltalar pojkarna. Dom är inte speciellt dyra, 10 kr påsen för ca 3 - 7 olika gubbar så dom fick en varsin gubb-påse utav mommo & blev lyckliga och lekte några timmar med dessa gubbar.
Ebba var uppe hos grannen Adelina som har ett gäng egna hästar & hjälpte till med lite "stall göra"...hoppas jag iallafall!!

Nu är det kväll här i huset & det ser ut att komma lite regn med tanke på hur himlen ser ut, skönt!! Äntligen så kan man med gott samvete krypa in i pysselrummet & fortsätta med mitt mini album om Ebbas ridläger vecka..eller rättare sagt Hopptävlingen!!

Må gott så länge

Oh..shit...liksom!!


Hur klantig får man vara..??

Tidigt en morgon förra veckan ((hm..va fort tiden går..) men iallafall så var jag duktigt pysslig på morgonkulan, ja!! klockan 6 på morgonen var jag uppe & lullade i huset & plockade kläder & leksaker....Såå lugnt & skönt, alla 3 barnen sov så sött!!
Jag kastade in kläderna i maskinen efter att ha kollat (nästan alla fickorna) satte på maskinen i 70 grader...

Efter ett tag så undrade jag vart jag lagt telefonen..letade & letade, nu är det så att jag har en otrolig förmåga att lägga min telefon lite överallt på "konstiga" platser där jag befinner mej.
Vi har ett stoort hus så det tar ju ett tag att gå igenom dessa konstiga platser som den eventuellt ligger på...

Oh shit..kan den ha varit i ngn ficka iallfall...tömde maskinen på vatten & drog fram gårdagens brallor...men nej!! Satte på maskinen igen....

Var lite på dåligt humör & när alla mina lärkvingar vaknat & vi var på väg ut i trädgården så passerar man tvättmaskinen & ett synnerligen konstigt ljud dunkade i maskinen....
hm..kan den vara där trots allt??
Öppnade den igen & drog ut alla kläder....ja där låg den  -  alldeles ren & lite löddrig!! Man kan inget annat NU än bara Skratta Högt!! Hur klantig får man lov att vara??

Den ligger fortfarande på tork & jag har fått en liten "klantighets förklaring" utav min stora raring!! Men jag "bollade" tillbaka att de inte e ngn fara på taket....vi har ju ett gäng begagnade telefoner här hemma som jag kan använda!! Det finns ju en "telefon nörd" i familjen (hm..vem kan det vara, Uffe??  o:))

Nåja....grejen är ju den att jag hade sparat en massa telefonnr i den....& ni som vet att "vi" brukar ringa till varandra....Snälla skicka mej ett SMS med erat nr så jag får spara det på sim-kortet & inte i telefonen som jag lyckades göra med alla mina andra nr!!!

må gott så länge så ska jag fortsätta med mina trädgårds projekt...

Ebba varit med på en Hopptävling....

I går (tisdags) så skulle Ebba vara med i en Hopptävling, det var "slut provet" på sin Ridläger vecka som hon var på veckan innan...
Oj oj, vår lilla Ebba som varit på ridläger i hela 5 dygn, sovit på höskullen & varit borta från Mamma & Pappa + sina små bröder...Hm man kan ju undra om hon längtade hem??
Vi saknade Ebba iallafall jätte mycket under denna vecka, fast Ebba saknade inte oss....inte sådär gräsligt mycket iallafall som hon sa när vi hämtade hem Ebba från "världens Bästa ridfröken Rebecka".

Lite historik om Rebecka som blivit Ebba´s stora idol....
Vi har en granne (som bor ca 1 km fr. oss) Rebecka, hon har ridit från 6 års ålder & alltid haft en B ponny - CAVAT - nu har Rebecka blivit lite för stor för honom så Ebba har fått den stora äran att få rida, sköta om Cavat så gott som hur mycket hon vill....Rebecka har blivit med en annan stor häst som också har ett namn..(jag å hästar e ingen lyckad kombination..o:)) Nå iallafall så avlastar Ebba Rebecka med Cavat - Endel har tur här i livet!!

Men igår Tisdag så var det avslutnings tävling. Camilla, Bea & Ebba 3 tjejer som var såå piirriga i magen denna förmiddag - Dom skulle tävla! Detta var tydligen blodigt allvar, det fixades & grejjades med hästarna .....så dom blev sådär skinande blanka & fina för den Stoora tävlingen.
Själv hade jag fullt sjå med Pojkarna & kamera inställningar i detta stall med "taskig belysning" så bilderna därifrån blev väl "kom-si-kom-sa"
Efter en (i mitt tycke...) Evighet så kom 3 stolta tjejer med varsin häst ut från stallet & med bestämda steg, sammanbiten & fokuserad blick gick dom mot banan som Rebecka satt upp...
Först var det uppvärmning i 30 minuter sedan så gick tävlingen av stapeln.
Ridbanan gick ganska fort, sedan deltävling 2 var att kliva av hästen, ta av hjälm, hämta upp en morot ur en hink m vatten...men bara munnen sedan doppa ner huvudet i en skål m mjöl för att leta på en sockerbit som hästen skulle ha. När deltävlingarna var klara & hästen åt sockerbiten så stängdes tidtagaruret....
Ojojoj, vilken rafflande tävling - alla var på helspänn tills Rebecka läste upp tiden på alla 3 deltagare...
1:a blev Ebba & på delad 1:a kom Camilla & Bea (mycket bra att alla vann i modifierad form) 


Ebba är på väg mot hindret.......Nu trycks det på me fötterna...
& vips så e hon över hindret...Tjena moss här hängde man inte med liksom...oj va hon var duktig!!! Själv hade man väl hoppat över själv & hästen stått kvar..o:)
Camilla  &  Bea var också väldigt duktiga på att hoppa & rida!!

Här har vi Tjernas Bröder....dom var väl så där intressererade...snackade mest om GOGO´S....


Efter Avslutad tävling så blev det fika...givetvis skulle det tas en Gruppbild på Ridläger Tjejerna & Super Ridföken Rebecka.
Till vänster ser ni EBBA, REBECKA, BEA & CAMILLA

Ett jättestort Tack till Rebecka som varit & Är fantstiskt duktig som lär dessa tjejer Allt om hästar, ridning, vett & etikett i stallet mm mm
Du är kanon Bäst!!

Power meet....

Lördagmorgon....vaknar sisådär vid 05 tiden med ungar "kryllande" i sängen...hm...varför kan dom inte sova en hel natt i sina egna sängar...hur jobbigt är det inte att vakna att man ligger på sidan, längst ut på madrassen & ca 30 cm yta fick man foga över....
Själva så ligger alla 3 snett & vint över hela sängen & brer ut sig och sover sådär lugnt, skönt, avslappnat & mår tydligen synnerligen utmärkt alla 3!!!

Nåja efter utfodring utav 3 barn så sitter vi i bilen kl 9 för att bege oss till Västerås där uffe varit hos kompisen LarsÅke, det är ju Power Meet i Västerås....
Bilresan var katastrofal...ibland funkar ingenting alls. Abbe tvärsur för han hade tydligen planerat att han skulle gå till Elsa & leka idag eller ngn annan kompis, Ebbe kom på att han ville följa med Abbe till nån kompis vilket inte Abbe tyckte...Ebba ville till västerås men inte till Power Meet utan till någon hästaffär som tydligen var bra...Ja va säger man!! Om man säger nåt!!
Ni kan ju kanske ana hur rolig bilfärd detta var!!
När vi tillslut hamnat rätt på denna GIGANTISKA bilparkering så skulle vi försöka sammanstråla med Uffe...leta efter en nål i höstack är nog lättare!!

Barnen hade tinat upp & tyckte att nu var det skojsan här minsann, massor med ..ja i deras tycke leksaksbilar...hm det var nog mer "samlar objekts bilar" med tanke på prislappen på dessa små bilar som kryllade i alla "knallar". Tillslut hittade vi iallafall 2 bilar för 100 kr & pojkarna var lyckliga resten utav dagen...Men då hade ju inte Ebba fått nåt än..puh...vi hittade en silverring till Ebba & så vart hon glad också....

Att gå på sådan här marknader eller vad man ska kalla det är en utmaning kan jag lova....
Först Uffe som vill kolla på gamla begagnade bildelar, Pojkarna på leksaksbilar & gärna stanna vid varje godis / Glass / korvstånd för att inhandla nåt ätbart..dessutom under tiden varva med att bli burna, gå & rumla själva....Ebba som gärna vill titta på tingeltangel prylar......
Sedan har vi mej då...ja vad vill jag titta på då???...ingen aning!! Huvudet e på helspänn hela tiden med att kolla vart vi går, hur vi går, vart alla är, kånka på lillpojken för hans ben går sönder var femte minut enligt han själv iallafall och det mest lustiga är att det funkar utmärkt att gå till glass stånd & stå i kö...hm...

Vi såg en massa bilar här också...inte riktigt min "nisch" här i livet men lovade att ta kort på denna underliga parkering..man kan ju undra varför det är nödvändigt med denna funktion..!!??!!


Tillslut efter att ha gått här i ett par timmar så känner man sig ganska utpumpade  & vill bara till bilen för att åka...men va ser man då..eller rättare sagt våra söta lärkvingar ser plötsligt att man kan få hoppa  med  sele!! Åh det vill vi gööra, snäälla, sööta!!
Givetvis så ger man med sig & tillåter detta 1 gång, det kostar ju trots allt 50 kr per unge i 5 minuter = 150 spänn på 5 minuter!!
Dom hoppar & är lyckliga!! Jag & Uffe är också lyckliga när vi tittar på deras glädje.....

Ebba i Luften, här gjordes det volter i massor!!

Abbe hoppade Lugnt & sansat och trivdes bra med det!!

Ebbe, han fick drag hjälp i benet utav killen för att han skulle komma upp i luften ordentligt..det passade Ebbe utmärkt & skratten haglade

Men här efter 5 minuter tog väl idyllen slut!!
Våra Lärkvingars minne är vääldigt kort!! Dom ville utav ngn lustig anledning åka igen!! Nä sa Uffe & jag bestämt Nu ska vi gå till bilen!!

Tillslut efter om & men kom vi till slut ut ur parkering efter att Uffe blivit totalt galen på "parkerings killen" som lyckats ..nästan iallafall..parkera in alla bilar utan att nån kunde komma ut!!

Vi åkte tillbaka till Lars Åkes familj & fikade på eftermiddagen, dom har 2 små killar i våra pojkars ålder så det vart mycket "kill lek" ett tag & vi fick sitta ett tag i lugn & ro.....very nice!!

Resan hem till vårat hus var minst sagt "orolig"...detta kan man ju ta en annan gång...hahahi
Ebbe somnade i bilen & sov sedan resten av natten....

Vilka är då lärkvingarna??

Mina lärkvingar är mina Barn.
Dom har namnen Ebba, Abbe & Ebbe...

Många har frågat & undrat hur det kommer sig att dom fick dom namnen..- för det är väl jobbigt med såå lika namn säger dom flesta!!
Men det spelar nog ingen roll vilka namn man har på sina barn, man säger nog alltid fel ändå!!
Jag har iallafall hetat både Anders & Niklas när jag var liten i min familj & kan få heta det ibland idag också!!

EBBA kom ju först sedan blev vi med bebis i magen igen & det var faktiskt min Mamma & Pappa som tyckte helt KLART att om det blev en pojk så skulle han ju få heta Abbe (det är ju Ebba baklänges). Mycket riktigt så kom det en ABBE. Vips så blev det en bebis till i magen, nu blev det lite jobbigare..hm tänk om det blev en tjej, vad skulle hon heta isåfall, Bea tyckte vi då men så kom det en kille & det blev förståss EBBE..
Så odramatiskt var detta!!

Här är mina barn, scrappat  & klart

Här är ebba för ett år sedan (2007)
Detta är taget nu i juni på en cowboy fest, Abbe gillade verkligen denna gamla sak (vad det nu heter..)Ebbe som pirat, fick dessa kläder för ett år sedan....stilig kille

Detta är ju min nya egna blogg, denna kommer nog att vara som min dagbok...för har man 3 barn som är rätt olika fast ändå inte...lite olika företag......1 st make som även är pappa till lärkvingarna....ett gäng lastbilar.....ett stort gäng med scrappsaker.....en stor villa med stor trädgård så kan det kanske vara skönt att få lufta sina funderingar här på bloggen...hm va vet jag egentligen, man får väl testa & se hur det blir...

Må gott Vänner

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0